KOKEMUKSIA OMAAVA SUOLISTOSAIRAS


Sairastelin pitkään vatsan kanssa.Ensin alkoi ripuli, joka oli vesiripulia. Sitten mahdottomat kouristelut ja viimein verenvuotokin.Olin yleensä tiputuksessa keskussairaalassa 1-2vk ja sitten taas kotiin toipumaan.Tulehdusarvot pompsahti aina pilviin ja sitten pian oli taas kiireellä mentävä sairaalaan tiputukseen, koska ripuli alkoi aina uudelleen.Sain antibiootteja suoneen ja lääkkeinä.Tilanne ei rauhoittunut, ei sitten millään. Olin jo aivan epätoivoinen ainaiseen kipuun ja sairaalareissuihin.Tähystyksiä tehtiin, mutta niistä ei lääkärin mielestä löytynyt mitään, tosin epäilynä oli colitis ulcerosa, johon sainkin lääkkeet. Tulosta ei silti tullut.

Sain siis hoitona Vancomysin tabletteja (kapseleja). Niitä söin aina viikon kerrallaan ja kyllä ne maksoikin. Muutaman kuurin jälkeen olikin jo maksukatto onneksi täynnä ja itse niitä ei siis enää tarvinnut maksaa. Mutta aina, kun kuuri päättyi alkoi uusi rupulointi.

Viimein saatiin otettua viljelmät ja tuloksista nähtiin Clostrium difficile. Olin aivan ihmeissään, että mikä se on. Minulle sanottiin, että se on elimistössä itsessään kehittynyt bakteeri, joka aiheuttaa ripulia.Vasta myöhemmin selvisi, että useat vahvat ja perättäiset antibiootti kuurit olivat sen takana.

Vihdoin joku nimi minun kummalliselle taudille.

Sitten kuulin lääkäriltä, että kokeiluna oli tuolloin jo aloitettu ulosteensiiroja, joista saattaisi olla apua minun tapauksessani. Niinpä aloin selvittää, miten saisin sen hoidon itselleni. Soitin lääkärille ja sain pian ajan ulosteensiirtoon. Siinä oli mies ihmeissään tehdessään purkkiin pökälettä ja sitten sitä viemään lääkärille, joka ruiskutti sen minun suoleen.Ja siinä se oli sitten sen taudin loppu.

Olin oireettomana ja ilman lääkitystä 7 vuotta, kunnes vatsa ja suolisto alkoivat taas temppuilla.Perästä tuli sekä limaa että verta, mutta ripulia vain harvoin.Otin yhteyttä lääkäriin ja tähystyksessä otetuista näyte paloista sain diagnoosin Colitis Ulcerosa, jota nyt hoidetaan.

Mietin tässä vain, että kumpiko mahtoi aiheuttaa kumman sairauden.Kurja oli kokemuksena tämä suoliston vihollinen nimeltä Clostrium difficile.En toivo sitä kenellekään ja toivottavasti se jo nykypäivänä havaitaan nopeammin.Odottelu kivussa ja tuskassa on aivan kamalaa sekä potilaalle että perheelle.

Nimimerkki Kokemuksia omaava suolistosairas